Oförutsedda utgifter kan uppstå precis när som helst. Som tur är erbjuder flexibla krediter en lösning för dig som kan riskera att hamna i ekonomiska svårigheter. Denna typ av kredit kan vara en viktig livlina för framför allt personer som vill låna med betalningsanmärkningar. Fortsätt att läsa för att få mer information!

3 fördelar med att kunna låna trots betalningsanmärkningar

Flexibla krediter som inte kräver att en kreditupplysning görs genom Upplysningscentralen (UC) har flera fördelar:

  • Snabb och enkel ansökningsprocess. Ansök online med BankID och få besked fort, ofta inom 24 timmar.
  • Din kredithistorik behöver inte vara ett hinder. Dessa krediter tar hänsyn till din nuvarande ekonomiska situation och inte bara din historik. Därmed kan du ha möjlighet att få låna trots betalningsanmärkningar.
  • Flexibel återbetalning. Välj själv om du vill betala tillbaka hela beloppet som en klumpsumma eller genom att göra flera delbetalningar av lånet.

Kort och gott kan dessa krediter användas för en rad olika situationer, såsom oförutsedda utgifter eller som en buffert för nödfall.

Få ekonomisk flexibilitet genom att ta ett lån

I tider av ekonomisk osäkerhet är det viktigt att ha tillgång till finansiella resurser. Flexibla krediter erbjuder just denna möjlighet, även för dig med betalningsanmärkningar. Då UC inte används för att ta en kreditupplysning påverkas inte din kreditvärdighet där negativt av ansökan. Det innebär att även du som tidigare har haft ekonomiska svårigheter fortfarande kan ha möjlighet att beviljas en kredit. Värt att notera är dock att dessa krediter ibland har högre räntor än traditionella lån och därmed bör användas med eftertanke.

För att du ska få låna trots betalningsanmärkningar behöver du dock i vanlig ordning tänka på att:

  • Uppfylla de grundläggande kraven. Till exempel behöver du vara över 18 år, folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt bankkonto.
  • Beakta din återbetalningsförmåga. Se till din ekonomiska situation och din förmåga att återbetala krediten.
  • Förstå villkoren. Känn till vilken ränta och eventuella övriga avgifter du ska betala för krediten.
  • Ha en plan för återbetalningen. Ha en tydlig plan för hur och när du ska återbetala din kredit.

På så vis kan du få ekonomisk flexibilitet när du behöver den som mest.