Går du just nu i tankar om att sälja din bostad? Om så är fallet gör du bäst i att försöka hitta en duktig mäklare till ett rimligt mäklararvode i Stockholm. Detta bör du helst göra redan i samma ögonblick som du får insikt i att din bostad ska läggas ut till försäljning. Efterfrågan på dessa aktörer är nämligen stor och därmed är också söktrycket efter dessa stort. Därför är det viktigt att du är på hugget och jobbar proaktivt för att komma överens med en skicklig fastighetsmäklare i staden.

Mäklararvoden inkluderar prissättningen av din bostad

Innan din bostad läggs ut till försäljning på marknaden behöver du och din mäklare komma överens om prissättningen av bostaden. Detta är en av de många tjänster som ingår i fastighetsmäklarnas mäklararvoden. Du kan förvisso välja att göra en del efterforskningar på egen hand. Men när det kommer till kritan bör du lita på din mäklare då denne specialiserar sig på att värdera och prissätta bostäder i huvudstaden. Därmed är denna person sannolikt bäst lämpad att sätta utgångspriset på din bostad.

En annan sak som du bör ha i åtanke är att du inte alltid behöver samarbeta med den mäklare som vill sätta det högsta utgångspriset. I slutändan handlar det snarare mer om vilken fastighetsmäklare du klickar mest mer och har störst förtroende för. Detta är till och med viktigare än vilket mäklararvode i procent som personen ifråga vill debitera dig. Dessutom är ju ett högt respektive lågt utgångspris ingen som helst garanti för att din bostad kommer säljas till just detta pris i slutändan.

Det är ofta så att ett lägre utgångspris kan locka fler spekulanter till visningen. Fler budgivare kan resultera i en budgivning där slutpriset trissas upp lite högre. Därför bör du och din mäklare undvika att sätta ett alltför högt utgångspris.

Detta är ett genomsnittligt mäklararvode i Stockholm

Ett genomsnittligt mäklararvode i Stockholm är 1,7 %. Dessutom finns det mer intressant data kring arvodena i huvudstaden:

  • Det genomsnittliga arvodet räknat i kronor och ören är 82 394 kronor.
  • Medianen ligger lite lägre, på 72 763 kronor.
  • Den vanligaste arvodestypen är en så kallad arvodestrappa.